Wednesday, October 17, 2007

Akidah Dalam Bahaya

Gambar ini dirakamkan oleh seorang sahabat dan dikirimkan kepada saya. Untuk pengetahuan, gambar ini dirakam di sebuah gereja yang berhampiran dengan pekan Merlimau, Jasin Melaka, bersebelahan dengan stesen minyak BHP.

Di dalam kawasan gereja tersebut terdapat sebuah tadika dimana bangunannya bercantum dengan gereja tersebut. Satu lagi sumber yang diperolehi dari seorang 'informer', hasil tinjauan beliau, beliau mendapati hampir sepuluh orang kanak2 berbangsa Melayu dan semestinya beragama Islam belajar di tadika tersebut.
Di sini saya lampirkan dua keping gambar sebagai bukti bahawa terdapat segelintir ibubapa yang tidak faham Agama Islam menghantar anaknya ke tadika tersebut. Apa yang mengusarkan hati saya ialah sikap ibu bapa yang tidak prihatin boleh mengakibatkan si kanak2 tersebut boleh berpaling akidahnya dari ajaran Islam.

Kenapa JAIM tidak memantau perkara ini dan tidakkah maklumat ini diperolehi oleh JAIM ??. Jangan terlalu asyik handak ber'perang' dengan PASTI di Melaka. Laksanakan tanggungjawab dalam membela akidah umat Islam yang kian terhakis dalam jiwa mereka.!!!


Sumber : Mujahid 304

No comments: